Tänään Nero vietti ensimmäisen päivänsä yksin kotona, kun omistajat kävivät kääntymässä työpaikoillaan. Ensi alkuun jännitti, miten pikkuinen pärjäilee, mutta hienostihan se sitten lopulta meni.

Aamulla vintiö selvästikin aisti, että tänään tapahtuu jotain mystistä. Muun lauman aamutoimet olivat ihan erilaisia kuin muina aamuina. Hereille pinkaistiin tavallista aiemmin, emäntä viihtyi kummallisen pitkään vessassa tuijottamassa peiliin eikä yhteisiä aamuleikkejäkään ehditty tehdä niin pitkän kaavan mukaan kuin yleensä. Pentu ei kuitenkaan ollut moksiskaan erikoisuuksista, vaan seuraili kiinnostuneena sivusta.

Omaisuuden ja asunnon suojaamiseksi pentu viritettiin päiväksi vessaan, jossa tilaa on runsaasti, ainakin 10 neliötä. Vessan ovi jätettiin auki, jotta näkö- ja kuuloyhteys muuhun asuntoon säilyy, eikä pentu tunne oloaan teljetyksi. Oviaukkoon hankimme jo etukäteen rautakaupasta kompostikehikkoa, josta sai kätevän portin. Kehikosta näkyy mainiosti läpi, mutta se on kuitenkin tarpeeksi pienireikäistä, jottei koiran onnistu tunkea päätään rakosista.

Emännän lähtiessä töihin pikkuinen jäi itkeskelemään aidan taakse vaimeasti. Keskipäivällä se oli kuitenkin jo rohkaistunut ja oli innoissaan, kun koiranhoitajaksi houkuttelema äitini tuli ruokkimaan ja leikittämään sitä. Pentu selvästi sai rohkeutta, kun hoksasi, että kiltisti yksinolemisesta saa aina palkinnoksi leikkiä ja ruokaa, joten se käyttäytyi varsin hienosti myös iltapäivällä talonväen saapuessa kotiin.

Ilta kuluikin kaikenlaisten konnuuksien ja jekuttelun merkeissä. Nero keksi uuden aktiviteetin itselleen vetelemällä lehtitelinettä ympäri huushollia. Myös sammakkosyöksyt sängyn alle ja juoksuhepulit asunnon yhdestä päästä toiseen jääkarhumattoa (Nero oma jääkarhun muotoinen karvamatto, jolla on pehmolelunallen pää) perässä retuuttaen olivat illan kohokohtia.

Huikeaa oli muuten se, että tänään vintiö uskalsi ensimmäisen kerran kakkeloida ulos! Ja pisutkin tuli! Oi että, miten oltiin ylpeitä näistä edistysaskeleista.

Kohta pentu taitaa vetäytyä yöpuulle, joten emäntä ja isäntä voivat rauhoittua toviksi telkkarin äärelle ennen unia.

Koiramaisia unia!

1239730650_img-d41d8cd98f00b204e9800998e